Eveniment

Gigantii energetici sunt prudenti: miliardarii de stat vad cresteri firave in 2010

Gigantii energetici sunt prudenti: miliardarii de stat vad cresteri firave in 2010
24.02.2010, 23:10 21

Cele mai valoroase companii energetice aflate in portofoliulstatului printre care se numara Hidroelectrica, Romgaz sauTranselectrica, sunt extrem de prudente in ceea ce privesteestimarile de afaceri pentru 2010, potrivit propunerilor de bugetpublicate pe site-ul Ministerului Economiei.

Astfel, 6 dintre cele mai mari companii energetice nu vad in2010 decat o usoara crestere a veniturilor, de numai 4%, incontextul in care majoritatea s-au confruntat anul trecut cu rulajemai mici pe fondul crizei. In total, Romgaz, Transelectrica,Hidroelectrica, CEN Turceni, Nuclearelectrica si Transgaz cred cavor genera anul acesta venituri totale de 13,7 mld. lei (3,3 mld.euro), doar doua dintre aceste companii, respectiv Romgaz siNuclearelectrica, estimand ca vor inregistra cresteri si in ceea cepriveste profitul net.

Astfel cele sase companii mizeaza pe o crestere in ansamblu aprofiturilor nete de 10%, pana la 1,12 mld. lei (275 de milioane deeuro).

In aceste companii lucreaza peste 25.000 de oameni. Inurmatoarele luni, sectorul energetic va trece printr-o schimbare deamploare in contextul in care planul guvernului de a reorganizasistemul de producere a energiei prin infiintarea a doua companiiuriase, Electra si Hidroenergetica, incepe sa prinda contur.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO