Eveniment

Grevă spontană la RATB din cauza introducerii traseelor de noapte

Grevă spontană la RATB din cauza traseelor de noapte

Autor: Mediafax

15.07.2011, 17:22 3028

Câteva zeci de şoferi din RATB au întrerupt lucrul, vineri,nemulţumiţi de introducerea traseelor de noapte, ei ameninţând cănu vor reveni pe trasee până când nu li se va asigura transportulcătre casă la finalul programului de noapte.

Directorul Regiei Autonome de Transport în Comun (RATB),Adrian Criţ, a declarat că i-a invitat la discuţii pe sindicaliştişi că îi aşteaptă pe liderii cu care să poată discuta aceastăsituaţie.

"Ceea ce fac ei este total ilegal", a spus Criţ.

El a susţinut că sindicaliştii solicită să li se asiguretransportul până la locuinţă, după terminarea programului denoapte.

Şoferii din RATB nu au fost informaţi în prealabil cu privire ladecizia conducerii Regiei de a înfiinţa cele 23 de trasee de noaptecu autobuzul, susţin reprezentanţii Sindicatului Transportatorilordin Bucureşti (STB).

"Dacă bucureştenii au solicitat în masă apariţia acestuiserviciu, rămâne să vedem pe parcurs. Ceea ce ne-a bulversat petoţi, ne referim aici la conducătorii auto din RATB, este că fărănicio informare prealabilă, ca să nu mai vorbim de o minimăcomunicare cu sindicatele, am fost puşi în faţa faptului împlinit,astfel că, începând de vineri, 15 iulie, conducătorii auto vor finevoiţi să apeleze la aceste trasee de noapte pentru a veni laserviciu", spun sindicaliştii într-un comunicat transmis,vineri.

Potrivit acestora, acest demers înseamnă practic dublareatimpului deplasării, "ceea ce nu face altceva decât să creeze undisconfort la care, din păcate, nu s-a gândit nimeni la luarea uneiastfel de decizii". Citiţi mai mult despre greva spontană de la RATB pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO