Eveniment

Guvernul Ciucă ar trebui să anunţe în această săptămână dacă va plafona sau nu preţul combustibililor

Guvernul Ciucă ar trebui să anunţe în această...

Autor: Iulian Anghel

Revenirea economiilor postpandemie, războiul din Ucraina, setul de sancţiuni impuse de Occident Rusiei - toate acestea au făcut ca ca preţul petrolului să crească la un nivel nemaiîntâlnit în ultimele decenii iar, la pompă, preţul motorinei sau al benzinei îi lasă cu gura căscată pe şoferi.

Totuşi, în Bucureşti cel puţin, un preţ al motorinei, de exemplu, care se apropie de 2 euro pe litru nu-i descurajează pe cei care au maşini diesel. Bulevardele sunt sufocant de aglomerate, la benzinării sunt cozi.

Între PSD şi PNL a izbucnit o dispută legată de preţul combus­tibililor: PSD îi cere ministrului liberal al energiei, Virgil Popescu, să plafoneze preţul carburanţilor, pe modelul Ungariei. Liberalii susţin, dimpotrivă, că cel care trebuie să o facă este ministrul social-democrat al finanţelor, Adrian Câciu, pentru că acolo sunt banii. Pentru că această plafonare va însemna – spune PNL – şi un cost: sunt sau nu sunt la Finanţe bani pentru un astfel de demers?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO