Eveniment

Harry Potter 5 in romaneste, abia in decembrie

24.06.2003, 00:00 39

Cea de-a cincea carte din seria scrisa de J.K. Rolling, "Harry Potter si Ordinul Phoenix", lansata pe piata sambata trecuta, a stabilit adevarate recorduri pe internet, vanzadu-se in cateva zile in mai bine de un milion de exemplare in intreaga lume.
Siteul de comert online Amazon.com a anuntat ca a vandut aproximativ 1,3 milioane de exemplare din cea mai noua carte Harry Potter, aproape un milion fiind expediate cãtre cumparatori in cursul zilei de duminica,  stabilindu-se un nou record in istoria tranzactiilor pe web. Cartea a fost comandata de 760.000 de americani, restul cumparatorilor fiind raspanditi in toate regiunile lumii, inclusiv in Papua Noua Guinee sau Fidji. "Ordinul Phoenix" a batut astfel recordul stabilit de cartea cu numarul 4, "Harry Potter and the Goblet of Fire", care se vanduse online in 410.000 de exemplare imediat dupã lansare. Amazon a stimulat vanzarile reducand pretul cartii cu aproximativ 40%, fata de 29,99$ cat ar fi trebuit sa coste initial. Desi a existat o taxã suplimentara de transport (3,99$) pentru cei care au dorit sa primeasca cartea in prima zi, costul cartii a fost mai mic pe net decat in librarii. Editura Egmont, care detine drepturile exclusive de difuzare a cartilor Harry Potter in Romania, lucreaza in prezent la traducerea si aranjarea graficã a cartii ce are peste 900 de pagini si cantareste peste un kilogram. Cartea va costa aproximativ 350.000 de lei. "Am primit manuscrisul original chiar sambata, pentru ca partenerii nostri se temeau de aparitia unor versiuni pirat", a declarat Dan Iordache, director de vanzari al editurii Egmont. "Lucram acum la traducere si redactare, iar cartea va fi disponibilã pe piata cel tarziu la 1 decembrie", a mai adaugat el. Egmont a fost asaltata in ultimele zile de cumparatori care solicitau ultimul volum din seria Harry Potter, existand peste 100 de pre-comenzi. Pana acum, editura a vandut peste 100.000 de carti din aceasta serie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO