Eveniment

Hidroelectrica a redat în exploatare hidroagregatul 5 de la Porţile de Fier I după incediul de acum o lună. „Suntem încântaţi să anunţăm că hidroagregatul 5 de la Porţile de Fier a trecut cu succes prin toate etapele de probe, iar astăzi am reluat exploatarea acestei unităţi”

Hidroelectrica a redat în exploatare hidroagregatul 5 de...

Autor: Valeriu Dănilă

04.03.2024, 19:48 183

Hidroelectrica, a finalizat partea de pregătire şi probe pentru hidroagregatul numărul 5 de la Centrala Hidroelectrică Porţile de Fier I şi a redatobiectivul tehnic în exploatare, se arată într-un comunicat al companiei.

În data de 1 februarie 2024,în jurul orei 20:30, Hidrocentrala Porţile de Fier a fost afectată de un incendiu la transformatorul aferent hidroagregatuluianterior menţionat.

Suntem încântaţi să anunţăm că hidroagregatul 5 de la Porţile de Fier a trecut cu succes prin toate etapele de probe, iar astăzi am reluat exploatarea acestei unităţi. Hidroagregatulfunţionează la această oră la putere redusă, însă se află într-un calendar de creştere treptată a intensităţii de lucru. Acest succes nu ar fi fost posibil fără angajamentul şi efortul constant al echipei noastre, care a muncit neîncetat pentru a restabili condiţii normale de exploatare şi disponibilitate. Vorbim despre lucrări dificile şi de maximă responsabilitate şi profit de ocazie să mulţumesc în mod deosebit conducerii sucursalei Porţile de Fier şi specialiştilor Hidroserv pentru implicare şi pentru timpul record în care au redat în exploatare  HA5”, a declarat Karoly Borbely,  CEO Hidroelectrica. 

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi furnizează servicii tehnologice esenţiale pentru Sistemul Energetic Naţional. Compania, crucială pentru un sector strategic, cu implicaţii în siguranţa naţională, operează 187 centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW şi – în plus, deţine un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.