Eveniment

În sfârşit, un lucru bun: România are printre cele mai mici diferenţe salariale între femei şi bărbaţi din UE, de 4,5%. Media europeană este de 12,7%

În sfârşit, un lucru bun: România are printre cele...

Autor: Ramona Cornea

01.03.2024, 18:30 865

♦ Comuniştii aveau un slogan cu care credeau că iau faţa lumii: „La muncă egală, salarii egale”. Dar era precum zice Grigore Alexandrescu: „Egalitate, dar nu pentru căţei” ♦ Acum lucrurile merg mai binişor.

România are printre cele mai mici diferenţe salariale între femei şi bărbaţi din UE, arată datele de la Eurostat, oficiul european de statistică. Astfel, în anul 2022, bărbaţii români câştigau cu 4,5% mai mult decât femeile.

La nivelul Uniunii Europene, media acestui indicator a fost de 12,7% în 2022, iar diferenţa dintre primele state din clasament faţă de cele de la coadă sunt foarte mari. Aşadar, în Estonia, ţara de pe primul loc din clasament, salariile bărbaţilor sunt mai mari cu 21,3% faţă de cele ale femeilor. A doua clasată este Austria, cu o diferenţă de 18,4% între salariile celor două genuri, urmată de Cehia, cu 17,9%.

La polul opus, în Luxemburg diferenţa este una negativă, de -0,7%, adică femeile au salarii mai mari decât ale bărbaţilor, în medie. În Italia salariile bărbaţilor sunt cu 4,3% mai mari decât ale femeilor, iar în România, a treia cea mai mică diferenţă din UE, acest indicator a fost de 4,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO