Eveniment

Indexul alimentar ZF arată plus 5% în martie

Autor: Cristina Rosca

04.04.2011, 23:59 40

Produsele alimentare de bază s-au scumpit în martie comparativcu luna precedentă cu 5,39% arată indicele ZF care a fost calculatpe baza preţurilor din hipermarketurile din Capitală.

ZF a selectat 15 produse cărora le urmăreşte preţul din 2008până în prezent, odată la şase luni, în aceleaşi hipermarketuri dinCapitală, Carrefour Orhidea şi Real Afi Cotroceni. Aceste produseau fost alese pentru că se regăsesc cel mai des în coşul decumpărături al românilor. În calculul acestui indice ZF a alespentru fiecare categorie de produse un anumit brand, binepoziţionat din punctul de vedere al cotei de piaţă, produs de unuldintre jucătorii din top cinci pe categoria respectivă.

Dintre produsele analizate de ZF cele mai mari creşteri de preţsunt la zahărul Lemarco (1 kilogram), care costa în medie 5,69 leiîn martie, cu 32,48% mai mult decât în februarie, la cartofii noi,al căror preţ a crescut cu 55,79%, şi la merele golden, care suntcu 17,28% mai scumpe în martie decât în februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO