Eveniment

INS: Numărul autorizaţiilor de construire a scăzut cu 5,6% în septembrie

28.10.2011, 10:17 126

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale eliberate în septembrie, de 3.845 documente, a fost cu 11,5% mai mic faţă de cel din august şi cu 5,6% comparativ cu aceeaşi lună din 2010, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Din totalul autorizaţiilor eliberate, 66,5% au fost pentru zona rurală.

Comparativ cu august, distribuţia în profil regional evidenţiază o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale, cele mai semnificative înregistrându-se în regiunile de dezvoltare Nord-Est (-175 autorizaţii), Sud-Est şi Sud Vest Oltenia (-91 autorizaţii fiecare). În regiunile de dezvoltare Centru şi Vest s-au înregistrat uşoare creşteri a numărului autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale.

Faţă de aceeaşi lună a anului precedent, se remarcă scăderi semnificative în Nord-Est (-163 autorizaţii) şi Sud-Muntenia (-148 autorizaţii). Majorări uşoare au fost în Sud-Est, Vest şi Centru. În regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov s-a eliberat acelaşi număr de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale.

În primele nouă luni, s-au eliberat 31.012 autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 5,6% faţă de perioada similară din anul 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO