• Leu / EUR4.9132
  • Leu / GBP5.8083
  • Leu / USD4.8027
Eveniment

Instituţiile discută de la ora 9:00 măsurile pentru siguranţa pasagerilor din aeroport. În acest timp “piraţii” îşi continuă activitatea pe Otopeni

Instituţiile discută de la ora 9:00 măsurile pentru siguranţa pasagerilor din aeroport. În acest timp “piraţii” îşi continuă activitatea pe Otopeni

Autor: Mirabela Tiron

31.08.2012, 10:11 1580

Astăzi, de la 9:00, la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii s-au intalnit Valentin Preda, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, Doru Dumitrescu, subsecretar de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor, reprezentanţi ai Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Inspectoratului General al Poliţiei Române, Jandarmeriei Române, Poliţiei de Frontieră, Serviciului Român de Informaţii, de la firma privgata de paza aeroportului Romprest Security SRL, dar şi reprezentanţi ai asociaţiilor de taximetrie (Asociaţia Camera Naţională a Taximetriştilor din România, Asociaţia Naţională a Operatorilor de Taxi din Bucureşti) pentru a discuta masuri in vederea protectiei pasagerilor de pe Otopeni.

Potrivit informatiilor transmise de directia de comunicare a Ministerului Transporturilor, in cadrul acestei intalniri sunt abordate subiecte precum clarificarea şi stabilirea obligaţiilor tuturor părţilor implicate în asigurarea securităţii personalului şi pasagerilor în perimetrul aeroportuar, îmbunătăţirea măsurilor privind siguranţa pasagerilor, cât şi implementarea unor măsuri eficiente pentru prevenirea săvârşirii infracţiunilor în acelaşi perimetru.

După 15 zile de la incidentul în urma căruia o studenta japoneză şi-a pierdut viaţa în România, după ce a fost acostată în aeroportul din Otopeni, de un tânăr care i-a promis că o duce la un taxi, Guvernul a promis că va rezolva problema taximetriştilor piraţi şi că "cei care nu şi-au respectat atribuţiile de control sau nu au aplicat legea cu fermitate vor răspunde legal".

"În urma datelor apărute cu privire la securitatea călătorilor care tranzitează Aeroportul Henri Coandă, Primul-Ministru al Guvernului României, domnul Victor Ponta, a solicitat Ministerului Transporturilor o informare, precum şi un plan de măsuri urgente pentru îmbunătăţirea situaţiei. Premierul României îşi exprimă regretul cu privire la tragedia căreia i-a căzut victimă studenta Yurika Masuno. Guvernul României asigură că cei care nu şi-au respectat atribuţiile de control sau nu au aplicat legea cu fermitate vor răspunde legal. Guvernul asigură că vor fi luate măsurile necesare, astfel încât securitatea şi siguranţa călătorilor care folosesc Aeroportul Henri Coandă să fie pe deplin asigurată" potrivit unui comunicat transmis ieri de către Guvern.

Studenta de 20 de ani care a fost ucisă, după ce a fost luată cu un taxi din aeroportul Otopeni, venise în ţară într-un internship prin organizaţia studenţească non-profit AIESEC Japonia, una dintre cele mai mari organizaţii studenţeşti din lume, prezentă şi în România.

Principalul suspect în acest caz este un tânăr care obişnuia să racoleze clienţi pentru taximetriştii din zona aeroportului, potrivit unor surse judiciare.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9132
Diferență: 0,1672
Ieri: 4.9050
Azi: 4.8027
Diferență: 0,2547
Ieri: 4.7905
Azi: 5.8083
Diferență: -0,0103
Ieri: 5.8089
Azi: 5.0576
Diferență: 0,5687
Ieri: 5.0290