Eveniment

Interviu ZF. James Ashley, managing director al Goldman Sachs Asset Management: Măsurile de consolidare bugetară şi dobânzile ridicate sunt principalele riscuri pentru economia românească

James Ashley, managing director al Goldman Sachs Asset Management:
În România, la fel ca în Marea Britanie, la fel ca în zona euro, la fel ca în Statele Unite, cred că suntem probabil acum la vârful creşterilor de dobânzi. Aşadar, nu credem că ratele de dobândă vor creşte.

James Ashley, managing director al Goldman Sachs Asset Management: În România, la fel ca în Marea Britanie, la fel ca în zona euro, la fel ca în Statele Unite, cred că suntem probabil acum la vârful creşterilor de dobânzi. Aşadar, nu credem că ratele de dobândă vor creşte.

Autor: Răzvan Botea

22.10.2023, 16:33 288

♦ Inflaţia va ajunge în ţintele Băncii Naţionale a României (BNR), adică 2,5% plus/minus un punct procentual, cel mai devreme în doi ani.

James Ashley, managing director al Goldman Sachs Asset Mana­gement, divizia de administrare a in­vestiţiilor băncii americane Gold­man Sachs, cu prezenţă şi în România, a vorbit în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate Ziarului Financiar despre riscurile la adresa economiei ro­mâneşti, despre perspectivele asupra inflaţiei şi dobânzilor la nivel local şi regional. În opinia sa, măsurile de consolidare bugetară şi dobânzile ridicate sunt principalele riscuri pentru economia românească.

„Probabil vor exista eforturi de consolidare fiscală în următorii doi ani, ceea ce ar putea reprezenta o provocare. Şi având în vedere nivelul actual al ratelor dobânzilor, care se menţine la 7%, chiar dacă nu vor creşte mai mult - şi cred că suntem, probabil, la maxim acum, acest lucru va exercita o presiune asupra veniturilor gospodăriilor şi a puterii de cumpărare. Astfel, menţinerea acestor rate de creştere în următorii ani ar putea fi destul de dificilă”, a spus el.

James Ashley, prezent în această săptămână la Bucureşti, s-a alăturat Goldman Sachs, care are deschise local câteva fonduri de investiţii, dupa preluarea de la NN - în 2015 ca director executiv şi a fost numit director general în 2021. Înainte de a se alătura firmei, el a lucrat la Royal Bank of Canada în calitate de economist şef pentru Europa. A obţinut o licenţă în economie de la Durham University în 1999 şi un master în ştiinţe economice de la University College London în 2002.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO