Eveniment

Inundatiile au afectat peste 100 de localitati din patru judete

18.07.2005, 19:51 10

Judetele Bacau, Braila, Vrancea si Galati sunt cele mai afectate de inundatiile din ultimele zile, peste 85% din pagubele produse inregistrandu-se in aceste judete, arata evaluarile realizate de Ministerul Administratiei si Internelor (MAI). In celelalte 27 de judete, pagubele sunt de o amploare mult mai mica.

Potrivit datelor centralizate de autoritati, in cele patru judete amintite, inundatiile au afectat 108 localitati si 10.854 de case. Dintre acestea, 640 de locuinte sunt complet distruse, iar alte 1.969 sunt avariate.

In cele patru judete, aproape 13.000 de persoane au fost evacuate din locuinte si cazate in scoli sau spitale.

Inundatiile au afectat 87.021 de hectare de teren agricol si 1.754 de hectare de fanete si pasuni. Pagube extrem de insemnate a suferit si infrastructura rutiera din cele patru judete, ploile afectand 62 km. de drumuri nationale si aproape 400 km. de drumuri judetene si comunale.

La nivel national, numarul caselor distruse se cifreaza la 657 de locuinte. Conform ultimelor date centralizate in sedinta comitetului pentru situatii de urgenta, numarul persoanelor decedate in urma inundatiilor a crescut la 20 persoane, cele mai multe decese - 13 - fiind inregistrate in judetul Vrancea. In judetul Bacau au fost inregistrate patru victime, la care se adauga cate o victima in judetele Alba, Galati si Tulcea.

La solicitarea lui Traian Basescu, in judetul Vrancea, unde se inregistreaza cele mai multe decese (13) a fost demarata o ancheta pentru a stabili daca toate comunitatile au fost corect avertizate si daca alertarea a fost transmisa pana la ultimul om.

Guvernul intentioneaza sa acorde familiilor victimelor ajutoare de inmormantare, in limita sumei de 3.000 de lei noi (830 de euro) pentru fiecare persoana decedata.



15 echipe de stiri folosite de Pro TV

Pro TV a facut un tur de forta in ultimele zile, cand zeci de mii de romani si-au parasit casele afectate de inundatii, postul de televiziune trimitand in tara 15 echipe de stiri. Pro TV a fost intermediar intre oameni si autoritati si a incercat prin fiecare interventie sau editie speciala sa faca un apel la solidaritate.

Stirile Pro TV au fost lider de piata, inregistrand audiente mari in zilele de 13 si 14 iulie. In 13 iulie, stirile Pro TV de la ora 19.00 au avut, potrivit datelor furnizate de AGB-TNS International, 1.058.000 de telespectatori din mediul urban, fata de 705.000 de telespectatori ai Antenei 1. De asemenea, in 14 iulie, pe publicul din mediul urban, Pro TV a inregistrat 8,2 puncte de rating si 28,2 cota de piata, fata de Observator care a avut 7,5 rating si 25,7 cota de piata. (Mediafax)



Situatia in infrastructura:

@ s-a redeschis E85, care ramane restrictionat la 3,5 tone

@ s-a redeschis DN2 Focsani - Tg. Secuiesc, cu sprijinul armatei si al Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta, care au ajutat la degajarea tunelului

@ circulatia pe calea ferata Adjud - Onesti se va relua la inceputul acestei saptamani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO