Eveniment

Investitie de 7 mil. euro la Portile de Fier II

04.12.2007, 18:00 26

Hidroelectrica, societatea de stat care produce cea mai ieftina energie, are programate investitii de circa 7 mil. euro pentru modernizarea unei statii de la Portile de Fier 2.
Lucrarile, estimate sa dureze cinci ani, vor fi contractate prin licitatie deschisa si atribuite ofertei cu cel mai mic pret. Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 30 ianuarie 2008. Documentele vor fi deschise in aceeasi zi. Contractul prevede inlocuirea echipamentelor de la statia de transformare de 110/20/6,3 kv de la Portile de Fier 2, potrivit companiei.
Productia Hidroelectrica acopera aproximativ 30% din consumul anual de energie la nivel national. Programul de retehnologizare al companiei pe termen mediu prevede investitii de aproximativ un miliard de euro.
Compania detine 304 hidrocentrale, cu o putere instalata totala de 6.325 MW, reprezentand 42,1% din puterea totala a producatorilor de electricitate, de circa 15.000 MW. Cea mai mare unitate este Portile de Fier, pe Dunare, care furnizeaza 45% din productia anuala a Hidroelectrica, respectiv de 18,23 TWh anul trecut. Pentru acest an compania estimeaza o productie de 16,2 TWh. Compania a obtinut in primul semestru al acestui an un profit similar cu cel inregistrat la sase luni din 2006, in valoare de 30 mil. lei (9 mil. euro), in timp ce veniturile s-au cifrat la 950 mil. lei (circa 285 mil. euro).
Hidroelectrica este cea mai valoroasa companie cu capital de stat, evaluata la 3,5 miliarde de euro, cu 30% mai mult decat anul trecut, potrivit Anuarului ZF "Top 100 cele mai valoroase companii din Romania", realizat in colaborare cu casa de investitii Capital Partners. Compania se afla pe locul sase in top, ca si anul trecut.
Hidroelectrica a anuntat un amplu program de investitii pentru care intentioneaza sa contracteze credite de pana la 900 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO