Eveniment

La Jucu, în locul Nokia va veni compania Bosch

EXCLUSIV ZF: La Cluj, în locul Nokia va veni compania Bosch

Autor: Laurentiu Cotu

30.09.2011, 14:22 5749

Conducerea Cosiliului Judeţean Cluj a declarat că se află în discuţii avansate cu compania germană Bosch privind o investiţie într-o fabrică de componente auto, în parcul industrial Tetarom 3, unde se află şi fabrica Nokia. Potrivit CJ Cluj, compania germană ar urma să angajeze circa 1.000 de persoane.

"Compania Bosch intenţionează să investească în zona industrială Tetarom, cel mai probabil lângă halele Nokia. Suntem în discuţii avansate, însă detalii referitoare la valoarea investiţiei sau suprafaţa de producţie nu putem încă oferi'', a declarat Alin Tişe preşedintele CJ Cluj. Negocierile cu germanii de la Bosch durează de peste 10 luni.

Concernul german Bosch Rexroth a anunţat anterior că intenţionează să investească în România 70-90 de milioane de euro în crearea unor noi capacităţi de producţie, compania achiziţionând până în prezent un teren de şapte hectare la Blaj, unde mai deţine două fabrici.

Grupul Bosch activează în domeniile auto, tehnologie industrială, bunuri de larg consum şi construcţii. Bosch are la nivel global 283.500 de angajaţi şi a realizat în 2010 vânzări totale de 47,3 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO