Eveniment

Legenda Manchester United va continua fără Alex Ferguson

Legenda Manchester United va continua fără Alex Ferguson

Autor: Ştefan Stan

08.05.2013, 14:06 540

Clubul de Fotbal Manchester United este un club englez profesionist din Premier League, cu sediul în Old Trafford din Greater Manchester. Iniţial, în 1878 când a luat fiinţă, clubul a fost numit Newton Heath LYR Football Club, dar şi-a schimbat denumirea în Manchester United în 1902.

Manchester United a câştigat de 19 ori Premier League, 11 Cupe ale Angliei, 4 Cupe ale Ligii şi 19 FA Community Shield. Sub conducerea lui Sir Alex Ferguson, fostul antrenor al Manchester United, echipa a câştigat de 13 ori campionatul Angliei, de cinci ori Cupa Angliei, de patru ori Cupa Ligii Angliei şi de două ori Liga Campionilor, în 1999 şi 2008.

Sir Alex Ferguson a fost antrenorul echipei între anii 1986–2013. Sub conducerea sa, în 1998–99, Manchester United a devenit prima echipă care să câştige Cupa Angliei, Cupa Ligii şi Liga campionilor, în acelaşi sezon.

Din a doua jumătate a anilor 90’, clubul a fost unul din cele mai bogate din lume, în momentul de faţă fiind cotat al doilea club ca valoare, după Real Madrid. În 2013, Manchester United a fost primul club de sport care să fie cotat la peste 3 miliarde de dolari, Manchester United este listată la bursa din New York încă din 10 august 2012, când a fost făcută o ofertă publică, cu un preţ de 14 dolari pe titlu, ceea ce a evaluat echipa de fotbal engleză la 2,3 miliarde de dolari.

În şedinţa de marţi, titlurile clubului de fotbal au închis în urcare cu 1,3%, la 18,77 dolari pe titlu, nivel care plasează valoarea bursieră a clubului de fotbal la 3,08 miliarde de dolari.

De curând, clubul de fotbal Real Madrid a fost evaluat de Forbes la 3,3 miliarde de dolari, ceea ce îl duce în fruntea clasamentului celor mai valoroase cluburi sportive.

Veniturile echipei Manchester United provind din diferite surse, precum meciuri şi competiţii de fotbal, sponsorizări, comercializarea de articole ale brandului, licenţierea de produse sau televiziune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels