Eveniment

Linii de Finanţare de la UE. Se lansează a doua parte din programul Investalim, pentru investiţii în industria alimentară

Linii de Finanţare de la UE. Se lansează a doua parte...

Autor: Răzvan Botea

19.01.2024, 00:05 1353

♦ Prima sesiune a programului INVESTALIM s-a derulat, iniţial, în perioada 27 octombrie - 27 noiembrie, iar pentru că interesul a fost foarte ridicat, Ministerul Agriculturii a prelungit sesiunea cu încă 30 de zile.

Se lansează a doua parte din programul Investalim, pentru investiţii în industria alimentară, cel mai pro­babil începând din primul trimestru din 2023. În total, pe primul apel, care s-a derulat la finalul anului trecut,  au fost depuse 49 de proiecte şi valoarea investiţiilor, cu tot cu confinanţare a depăşit 1 mld. euro, conform com­paniei de consultanţă REI Finance.

„Există discuţii la nivelul Minis­te­rului pentru o creştere a alo­că­rii pen­tru sesiunea  a doua din acest an, la peste 450 mil. euro, însă mo­men­tan se analizează acest de­ta­liu. Inte­re­sul rămâne foarte ridicat, iar noi avem zilnic discuţii cu clienţi im­por­tanţi din domeniul agroali­men­tar pen­tru proiecte impor­tante de pro­duc­ţie. Aproximativ 20% din pro­iec­tele de­puse pe prima sesiune a INVESTALIM au fost intermediate de REI, iar investiţiile au vizat pro­ce­sa­rea cărnii, panificaţie sau pro­ducţie/rafinare ulei şi se ridică la circa 220 mil. euro“, a declarat Roxana Mircea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO