Eveniment

Mai multi emitenti, mai multe carduri

17.12.2004, 00:00 9



Piata cardurilor s-a imbogatit anul acesta cu nu mai putin de 14 tipuri de carduri de credit, in conditiile in care continua sa creasca numarul bancilor care includ instrumentele electronice de plata in oferta de produse.



Astfel, numarul de emitenti a ajuns la 22, dintre care 11 au lansat carduri de credit prevazute cu linie de credit revolving. Dupa noua luni din acest an, numarul total de carduri active ajunsese la aproape 5,4 milioane.



Ultimul pachet de carduri a fost emis de Eurom Bank, cu cinci tipuri sub sigla MasterCard, dintre care trei sunt de debit si unul de credit, toate cu utilizare interna si internationala.



Sub sigla VISA, cel mai recent emitent este Banca Romexterra, care a lansat si cardul de credit Visa Gold in cadrul ofertei destinata atat persoanelor fizice cat si celor juridice.



Pe langa cele doua banci amintite, in 2004 au mai intrat pe piata cardurilor Unicredit, Banca Italo Romena si Finansbank. De asemenea, Banca Tiriac si-a completat pachetul cu carduri de credit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO