Eveniment

Majorare de capital pentru Gedeon Richter

21.12.2004, 00:00 8

Subsidiara din Romania a producatorului ungur de medicamente Gedeon Richter si-a majorat capitalul social, pentru a doua oara in doua luni, cu 4,6 milioane de euro, prin aport in numerar si prin compensarea creditului angajat de la actionarul majoritar cu actiuni ale societatii.
Luna trecuta, compania isi majorase capitalul social cu 2,7 milioane de euro. Cele doua majorari succesive au fost facute pentru a sustine planul de investitii al companiei. Actionarul majoritar al Gedeon Richter Romania este compania-mama din Ungaria.
Centrul de dezvoltare al produselor producatorului de medicamente Gedeon Richter Romania, o investitie de peste 3 milioane de euro, va deservi toate subsidiarele companiei, pe langa fabrica de la Targu Mures, infiintata in 1998.
"In anul 2004 s-a inceput elaborarea unui plan conceptual referitor la marirea capacitatii de dezvoltare de produse prin infiintarea unei noi unitati de dezvoltare tehnologica la scara de laborator. Centrul de dezvoltare regionala astfel largit deserveste nu numai piata din Romania, ci va satisface si cerintele subsidiarelor Gedeon Richter", a declarat Valeria Dan, directorul general al Gedeon Richter Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels