Eveniment

Marius Locic a fost retinut de DNA in cazul Voicu

Marius Locic a fost retinut de DNA in cazul Voicu
08.04.2010, 23:03 87

Omul de afaceri Marius Locic, cu afaceri in domeniul imobiliarsi media, a fost retinut ieri, pentru 24 de ore, de procuroriiDirectiei Nationale Anticoruptie (DNA), in dosarul in care a fostretinut in urma cu doua saptamani si senatorul Catalin Voicu,acuzat de trafic de influenta, fals in inscrisuri, fals intelectualsi fapte de coruptie.

Procurorii au cerut arestarea omului de afaceri sub motivatia caacesta i-ar fi dat senatorului Voicu suma de 119.000 de lei inschimbul promisiunii ca va interveni pe langa politistii din cadrulDirectiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti pentru

a-i determina sa nu dispuna masura preventiva a retineriiimpotriva lui Locic, ci sa propuna o solutie de neurmarire penalaintr-un dosar in care acesta era cercetat pentru inselaciune.

"Pentru a disimula faptele de coruptie, inculpatii Catalin Voicusi Marius Locic au incheiat un contract de consultanta intrecabinetul de avocatura al senatorului si SC Locic Imobiliare SRL,dupa care a intocmit documente financiar-contabile si bancare,atestand in mod nereal ca suma de 119.000 de lei ar reprezentaplata contravalorii unei prestatii", spun anchetatorii, citati deMediafax.

In acest caz, ieri au mai fost audiati si judecatorul FlorinCostiniu, precum si omul de afaceri Costel Casuneanu, cel carecontroleaza firma de constructii PA & CO International, ambiifiind retinuti pentru 24 de ore.

Locic este perceput in piata imobiliara drept un apropiat al luiGigi Becali, imagine formata ca urmare a unei lungi perioade incare firma Locic Imobiliare a fost sponsor al echipei SteauaBucuresti, finantata de omul de afaceri din Pipera.

Locic figureaza actionar direct in 11 firme, potrivit datelor dela Registrul Comertului, majoritatea avand activitate in media siimobiliare. Averea omului de afaceri a fost estimata in cel mairecent top Forbes la 15 milioane de euro, Locic anuntand inperioada de boom imobiliar ca detine terenuri pentru dezvoltarea asase proiecte imobiliare in Bucuresti si Mogosoaia, cu o valoarecumulata de 120 de milioane de euro.

Ultimaora: a fost retinut si Costel Casuneanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO