Eveniment

Miza impozitului de 15% pe profiturile investitorilor transferate în străinătate: 1 mld. euro anual încasări în plus la buget. Nu este clar despre ce venituri vorbeşte Guvernul

Miza impozitului de 15% pe profiturile investitorilor...

Autor: Răzvan Botea

30.07.2023, 11:41 4140

Coaliţia PSD-PNL caută bani pentru a pune pe linia de plutire bugetul statului în 2023 şi se uită spre mai multe taxe şi impozite, dar încă nu a făcut publică nicio măsură Una dintre măsuri ar fi şi impozitarea cu 15% a veniturilor externalizate ale companiilor, însă nu este clar despre ce venituri este vorba.

Aproximativ 1 mld. de euro ar câştiga în plus bugetul de stat dacă profiturile repatriate ale investitorilor străini ar fi impozitate cu 15%, în loc de 8%, cât este acum impozitul pe dividende. Exerciţiul jurnalistic al ZF vine în contextul în care s-au vehiculat mai multe măsuri pe care coaliţia PSD-PNL le-ar putea lua pentru a readuce în matcă deficitul bugetar. Aceasta ar fi una dintre măsurile de pe masa coaliţiei, însă nu este clar nimic în afară de faptul că se ia în considerare o astfel de măsură.

Despre ce venituri este vorba? Se măreşte impozitul pe dividende de la 8% la 15% pentru profiturile scoase din ţară de către investitorii străini? Nu ştie nimeni nimic, răspunde Adrian Luca, partener fondator al companiei Transfer Pricing Services.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO