Eveniment

Morala scandalului vaccinurilor. Abia când prim-ministrul nu găseşte vaccinuri pentru copiii lui se fac demersuri pentru interzicerea exportului paralel de medicamente

Pe 24 aprilie, ZF scria de anomalia exportului paralel în pharma: 3.900 de vaccinuri Priorix împotriva rujeolei se întorc în Occident, dar copiii din România nu au vaccinuri.

Pe 24 aprilie, ZF scria de anomalia exportului paralel în pharma: 3.900 de vaccinuri Priorix împotriva rujeolei se întorc în Occident, dar copiii din România nu au vaccinuri.

Autor: Mirabela Tiron

03.05.2017, 14:31 1413
Ministerul Sănătăţii a început procedurile pentru suspendarea exportului paralel de vaccinuri, astfel încât să fie asigurat necesarul de doze pentru imunizarea copiilor.  Hotărârea a fost luată după ce prim-ministrul Sorin Grindeanu declara că a avut probleme în a găsi vaccinurile de care au avut nevoie cei doi copii ai lui.
 
Decizia ministerului vine însă la mai bine de un an de când ZF a semnalat problema lipsei vaccinurilor, în  articolul publicat pe 11 aprilie 2016, „Cum a ajuns să fie distribuit în cabi­netele pediatrilor un vaccin obligatoriu pentru bebeluşi, cu prospect şi ambalaj în rusă, adresat pieţei din Kazahstan”.
 
Atunci ZF scria că problemele în aprovizionare au adus pe piaţa românească un vaccin destinat pieţei din Kazahstan (Hexa­xim), autorizat la finalul anului 2015 de Agenţia de Medi­ca­mente şi introdus în schema obli­gatorie de vaccinare pentru bebeluşi.
 
ZF a publicat ulte­rior o serie de arti­­cole cu privire la aprovi­zionarea deficitară cu vaccinuri, dar şi la anomalia feno­menului de export paralel, prin care iau drumul Occi­dentului mii de cutii de vaccin în contextul în care părinţii nu găsesc aceste doze pentru imunizarea copiilor (cazul vaccinului ROR).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO