Eveniment

Numire surpriză la vârful bankingului mondial: Gigantul american Citigroup l-a numit pe Vis Raghavan, fost bancher de investiţii de top al JPMorgan, ca Head of Banking

Numire surpriză la vârful bankingului mondial: Gigantul...

Autor: Ştefan Stan

27.02.2024, 09:42 441

Citigroup l-a numit pe Vis Raghavan, bancher de investiţii de top al JPMorgan, ca Head of Banking, completând astfel noua sa echipă de conducere şi încercând să se relanseze, scrie FT.

Raghavan, în vârstă de 57 de ani, este un veteran de 23 de ani al JPMorgan Chase, cea mai mare bancă de investiţii la nivel global, şi fusese promovat luna trecută la conducerea unică a băncii de investiţii.

Citi a apreciat angajarea ca fiind o lovitură de succes, directorul executiv Jane Fraser afirmând: "Vis este un lider dovedit, iar numirea sa este un alt exemplu al capacităţii noastre de a atrage cele mai bune talente în firma noastră".

La scurt timp după ce a fost anunţată mutarea lui Raghavan la Citi, JPMorgan a trimis o notă angajaţilor prin care anunţa că Filippo Gori şi Doug Petno vor deveni co-şefi ai serviciilor bancare globale: o nouă divizie care înglobează afacerile comerciale, corporative şi de investiţii ale JPMorgan.

Recrutarea lui Raghavan de către Citi este ultima numire din cadrul unei mari restructurări începute de Fraser anul trecut, care a făcut ca Citi să treacă de la două mari unităţi de afaceri la cinci divizii operaţionale. Această reorganizare este forţa motrice care a dus la reducerea a 20.000 de locuri de muncă la Citi, a treia mare bancă americană după active.

Postul de şef al departamentului bancar a fost unul dintre cele mai mediatizate posturi vacante din industrie, existând speculaţii intense cu privire la cine îl va ocupa. Peter Babej a ocupat interimar această funcţie, dar se aşteaptă ca anul acesta să se pensioneze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO