Eveniment

O nouă descoperire alarmantă: Coronavirusul rezistă în straturile interne ale măştilor de protecţie până la 4 zile

O nouă descoperire alarmantă: Coronavirusul rezistă...

Autor: Andreea Tobias

23.05.2020, 08:03 28861

Coronavirusul rezistă în straturile interne ale măştilor de protecÅ£ie până la 4 zile, arată un studiu al Institutului Superior al Sănătăţii din Italia. 

„În ţesutul măştii particule virale infectate au fost detectate până la 24 de ore după contaminare, în timp ce în stratul interior al măştilor chirurgicale până la 4 zile mai târziu" - arată un studiu al Institutului Superior al Sănătăţii din Italia, publicat în presă.

De asemenea, Covid-19 rezistă mai bine la temperaturi scăzute şi în medii umede.

„Măştile lavabile trebuie folosite o singură dată şi apoi puse imediat în maşina de spălat, fără a le aşeza pe mobilier. Cele de unică folosinţă trebuie aruncate imediat după utilizare. În ambele cazuri, acestea ar trebui să fie atinse numai pe partea elastică, iar înainte de a le scoate şi după mâinile trebuie spălate. În cele din urmă, măştile nu se aruncă pe jos: riscul de infecţie este minim, dar impactul asupra mediului este ridicat" - arată studiul.

Potrivit epidemiologului Paolo D'Ancona, faptul că SARS-CoV-2 supravieţuieşte nu înseamnă că transmite boala: dacă există puţine particule virale, riscul de infectare este mai redus.

„Din păcate, nu se cunoaşte doza minimă pentru infectare, de asemenea, depinde de imunitatea fiecăruia. Prin urmare, trebuie să fim întotdeauna foarte atenţi", spune Paolo D'Ancona.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO