Eveniment

OECD: V-am invitat pentru că PIB-ul pe cap de locuitor a crescut în România de la 30% la 63% din media OECD în ultimii 20 de ani

OECD: V-am invitat pentru că PIB-ul pe cap de locuitor a...

Autor: Răzvan Botea

31.01.2022, 00:08 8988

Venit în premieră în România, şeful Organizaţiei pen­tru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), orga­ni­zaţia celor mai dezvoltate ţări ale lumii, spune că România are o şansă să intre în liga economiilor dezvoltate în următorii ani. După 18 ani de la prima solicitare, România a primit în 2022 invitaţia oficială de a adera la OECD, însă încă mai are de îndeplinit mai multe criterii pentru a face parte din clubul select al economiilor dezvoltate.

„V-aţi descurcat foarte bine în ultimul deceniu pentru a creşte economia, standardele de viaţă. Aţi prins din urmă economiile OECD, în ciuda crizei financiare. În România, PIB per capita a ajuns la finalul lui 2019 la 63% din  media OECD, ceea ce înseamnă o creştere enormă, de la aproxi­mativ 30% din media OECD la începutul anilor 2000“, a spus, la Bucureşti, Mathias Cormann, secretarul general al OECD, în cadrul unei vizite oficiale.

Apartenenţa la OECD este o premisă pentru a te considera o ţară dezvoltată, dar statutul se obţine mai greu, a explicat, pentru ZF, profesorul universitar de economie Dumitru Miron.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO