Eveniment

Percheziţii ale poliţiştilor într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciu: 1,7 milioane de lei

Percheziţii ale poliţiştilor într-un dosar de...

Autor: Cosmin Pirv

12.08.2023, 12:48 72

Un bărbat şi o femeie sunt cercetaţi de poliţiştii din Capitală pentru evaziune fiscală în formă continuată cu un prejudiciu de peste 1,7 milioane de lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Sectorul 4 au făcut 9 percheziţii domiciliare şi au pus în executare două mandate de aducere, în judeţele Vrancea şi Bacău, într-un dosar penal de evaziune fiscală în formă continuată.

În perioada 2013 – 2017, un bărbat şi o femeie, în vârstă de 53, respectiv 54 de ani, în calitate de asociaţi şi administratori ai unei firme, ar fi creat şi controlat o societate comercială „tip fantomă” în vederea emiterii de facturi, fără un conţinut economic real.

Cei doi, în numele firmei beneficiare, ar fi declarat de la societatea de „tip fantomă” achiziţii fictive, în valoare de 5.669.787 de lei, cauzând un prejudiciu în dauna bugetului consolidat al statului în valoare de 1.786.212 lei.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe înscrisuri, care au legătură cu operaţiunile comerciale investigate, 3 unităţi PC, precum şi 10.745 de euro, 37.750 de lei şi 215 dolari.

Persoanele bănuite au fost duse la audieri, iar, în baza probatoriului administrat în cauză, au fost reţinute pentru 24 de ore. Ulterior, faţă de bărbat a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

De asemenea, in cauză au fost instituite măsuri asigurătorii, în vederea recuperării prejudiciului produs.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată (66 de acte materiale).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO