Eveniment

PF Daniel: Parohiile de care aparţin victimele să ajute spiritual şi material familiile

PF Daniel: Parohiile de care aparţin victimele să ajute...

Autor: Elvira Gheorghita

31.10.2015, 13:34 317

"Cu multă tristeţe am aflat de tragedia provocată de un incendiu la clubul Colectiv din Bucureşti în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2015, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 27 de persoane, peste 160 au fost rănite, dintre care 146 au fost internate în 12 spitale din capitală. În aceste momente de mare durere pentru familiile, rudele, prietenii şi cunoscuţii celor decedaţi sau aflaţi în spitale, adresăm acestora cuvânt părintesc de compasiune şi de alinare sufletească. Suntem alături de cei aflaţi în suferinţă pe patul de spital şi ne rugăm lui Dumnezeu pentru alinarea durerilor şi vindecarea lor", a spus PF Daniel în mesajul său.

De asemenea, patriarhul a spus că se roagă ca Dumnezeu să odihnească în pace şi iubire sufletele celor decedaţi din cauza incendiului şi să-i întărească sufleteşte pe cei îndoliaţi.

"Parohiile din Bucureşti cărora aparţin tinerii decedaţi sau cei afectaţi de arsuri sunt solicitate să ajute spiritual şi material familiile îndoliate şi familiile celor aflaţi în spitale. Reînnnoim apelul nostru pentru donare de sânge spre salvarea vieţii celor din spitale", a mai spus PF Daniel.

Parintele Ciprian Grădinaru, corodonatroul campaniei de donare de sânge al Patriarhiei, a spus că a donat deja 150 de litri de sânge pentru victimele incendiului, sângele fiind colectat în cursul săptămânii trecute de la studenţii Academiei Tehnice şi Facultăţii de Construcţii.

"Am reluat campania de donare de sânge voluntară săptămâna trecută. Au donat studenţii de la Academia Tehnică Militară şi de la Facultatea de Construcţii. Aşa că am putut dona deja 150 de litri de sânge pentru victimele incendiului. Acum am fost solicitaţi de studenţii de la Academia de Poliţie", a spus părintele Ciprian Grădinaru, precizând că Patriarhia va merge cu o caravană mobilă de la Centrul de Transfuzie Ploieşti la Academia de Poliţie, duminică, pentru cei care doresc să doneze sânge.

Ultimul bilanţ al incendiului de vineri seară din Club Colectiv arată 27 de persoane decedate şi alte 146 de persoane internate la acest moment la spitalele din Capitală, a anunţat, sâmbătă dimineaţă, secretarul de stat Raed Arafat, precizând că 17 dintre decedaţi nu au fost identificaţi.

Vineri seară, clubul Colectiv găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war". Intrarea la acest concert a fost liberă.

Martori aflaţi în club au declarat pentru MEDIAFAX că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăţi din plafon, care era capitonat şi el cu burete fonic, s-au desprins şi au căzut peste oameni.

Potrivit celor aflaţi la spectacol, un agent de pază a luat un stingător de incendii, însă nu a apucat să intervină înainte ca focul să ajungă la tavan şi să se extindă cu repeziciune. În momentul când tavanul a luat foc, cele aproximativ 250-300 de persoane din club au fost cuprinse de panică şi s-au îmbulzit spre ieşire, creându-se busculadă, deoarece doar una dintre uşile de la intrare s-a deschis de la declanşarea incendiului.

Ulterior, şi cea de-a doua uşă a fost deschisă, lumea a năvălit afară, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau în stop cardio-respirator. Martorii au mai relatat că un fum greu, înnecăcios, se adunase în club, acesta "ieşind în valuri" pe uşa de la intrare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO