Eveniment

PNL a depus un proiect în Parlament pentru eliminarea suprataxării contractelor de muncă part-time

PNL a depus un proiect în Parlament pentru eliminarea...

Autor: Mediafax

13.02.2023, 16:41 257

Liberalii au depus un proiect de lege care prevede eliminarea suprataxării contractelor  cu timp parţial: „Când ceva nu merge trebuie să avem inteligenţa şi flexibilitatea să admitem şi să corectăm. PNL consideră că munca trebuie încurajată şi nu suprataxată”.

„Sute de mii de oameni sunt afectaţi de prevederile actualei legi. Prin această iniţiativă situaţia lor se poate îndrepta. Multe contracte de nuncă vor fi scoase din economia subterană şi încasările la bugetul consolidat vor creşte. PNL consideră că munca trebuie încurajată şi nu suprataxată. Este foarte important să susţinem mai mult România care munceşte. Atunci când ceva nu merge trebuie să avem inteligenţa şi flexibilitatea să admitem şi să corectăm. Modul în care sunt taxate în prezent contractele cu timp parţial este o inechitate şi este o măsură profund injustă”, spune Raluca Turcan.

Ea spune că e „nedrept” ca un angajat să fie suprataxat, deşi munceşte câteva ore pe zi.

„Ministerul de Finanţe şi-a propus colectarea mai multor bani la buget, însă rezultatul este contrar. Munca la negru creşte şi oamenii care muncesc pe bani puţini sunt cei mai afectaţi”, adaugă fostul ministru al Muncii.

Turcan precizează că proiectul PNL prevede ca baza de calcul să nu mai fie calculată la nivelul salariului minim brut pe economie, ci să fie calculată la venitul efectiv realizat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO