• Leu / EUR4.9457
  • Leu / GBP5.7258
  • Leu / USD4.6715
Eveniment

Premierul Ciucă comentează informaţiile despre introducerea impozitului progresiv: Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare

Premierul Ciucă comentează informaţiile despre introducerea impozitului progresiv: Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare

Autor: Gabriel Pecheanu

18.05.2022, 10:24 6738

Premierul Nicolae Ciucă anunţă că Ministerul Finanţelor face o analiză pentru o „optimizare fiscală”. El evită să spună dacă este de acord cu introducerea impozitării progresive în locul cotei unice: „Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi”.

„În discuţiile din coaliţie am stabilit ca la nivelul Ministerul Finanţelor să avem o analiză, analiză care, ulterior, o să fie discutată dezbătută cu reprezentanţii instituţiilor de specialitate, cu reprezentanţii mediului de afaceri, cu reprezentanţii mediului asociativ şi vom căuta ca prin măsurile pe care le vom luasă asigurăm o optimizare a mediului fiscal. Nu cred că trebuie să vorbim de taxe noi, de alte măsuri, în condiţiile în care vedem cu toţii vedem cu toţii contextul în care ne desfăşurăm activitatea”, spune Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă este de acord cu introducerea impozitului progresiv în locul cotei unice, aşa cum a cerut Marcel Ciolacu, el a răspuns: „Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi”.

„Pentru tot ceea ce e de făcut trebuie să găsim soluţii pentru optimizare fiscală. Nu putem să discutăm azi, aici, de taxe catre să vină peste noapte şi să impacteze cât se poate de negativ asupra planurilor de afaceri. (..:) Termenul de analiză a fost stabilit la două săptămâni, după care urmează dezbateri”, adaugă premierul.

De asemenea, el a afirmat că Executivul caută soluţii pentru protejarea persoanelor vulnerabile şi trebuie să ţină cont de impactul inflaţiei asupra cetăţenilor.

„În acest an putem să discutăm despre orice măsură după ce avem o analiză la finele primului semetru”, a precizat Ciucă, întrebat dacă anul acesta vor fi majorate pensiile.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţa luni o „redimensionare” a impozitelor, „dar asta nu înseamnă că mărim taxele”. El pledează în continuare pentru introducerea impozitului progresiv: „Ne minţim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9457
Diferență: -0,004
Ieri: 4.9459
Azi: 4.6715
Diferență: -0,0321
Ieri: 4.6730
Azi: 5.7258
Diferență: -0,3585
Ieri: 5.7464
Azi: 4.8931
Diferență: 0,2623
Ieri: 4.8803