Eveniment

Pretul petrolului sta pe loc

27.03.2003, 00:00 10

Ministrul Industriei, Dan Ioan Popescu, a declarat ieri ca, deocamdata, conflictul din Irak nu va avea un impact asupra pretului petrolului in Romania.
"Va asigur ca facem analize zilnic cu conducerea Petrom si la doua trei zile cu reprezentantii rafinariilor pentru ca problema titeiului, pretului petrolului intereseaza Romania. Avem o stabilitate a pretului. Vrem sa folosim cat mai mult rezervele. Acestea sunt suficiente pentru perioada urmatoare. Nu vad deocamdata un impact asupra pretului titeiului", a precizat Dan Ioan Popescu.
El a spus ca o analiza asupra efectelor colaterale ale conflictului din Irak nu poate fi facuta decat dupa ce conflictul inceteaza.
Popescu a aratat ca spera ca Petrom sa poata face afaceri in zona Irak, percizand ca a fost manifestata deja aceasta disponibilitate.
Ministrul Industriei a mai spus ca spera ca si societatile romanesti sa poata participa la reconstructia Irakului, avand in vedere si experienta acumulata in acest domeniu la constructia de baraje, fabrici de ciment, etc.
"Ne-am declarat disponibilitatea ca firmele romanesti sa participe la reconstructia Irakului, fie direct, fie ca subcontractanti. Consideram ca implicarea va fi benefica", a apreciat Popescu.
De la inceperea conflictului in zona Golfului pretul petrolului pe plan mondial nu a cunoscut fluctuatii importante. Cresterile au fost nesemnificative si au fost alimentate mai mult de situatia conflictuala din Nigeria, decat de razboiul din Irak. Fata de maximele de peste 30 de dolari pe baril inregistarte inainte de 19 martie, data inceperii conflictului din Irak, petrolul se situeaza in intervalul 26 - 28 de dolari pe baril. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24