Eveniment

Preţurile producţiei industriale au crescut în august cu 8,7%

Autor: Adrian Voicu

04.10.2011, 10:07 227

Preţurile producţiei industriale pe total piaţă internă şi externă au urcat în august cu 8,7% faţă de luna corespunzătoare din 2010, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

După destinaţie, în august, faţă de iulie, preţurile producţiei industriale pentru piaţa internă au scăzut cu 0,4%, iar preţurile producţiei industriale pentru piaţa externă au crescut cu 0,2%.

S-au remarcat creşteri în toate sectoarele de activitate, respectiv de 11,7% în distribuţia apei; salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare, de 9,6% în industria prelucrătoare, 4,9% în industria extractivă şi de 4,5% în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat.

Pe marile grupe industriale, creşteri semnificative de preţuri s-au operat la produsele din industria energetică (+12,1%) şi în industria bunurilor intermediare (+9,8%). Sub nivelul înregistrat pe total s-au situat preţurile din industria bunurilor de uz curent (+6,9%), industria bunurilor de capital (+3,6%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+2,5%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO