Eveniment

Primăria Bucureşti dă 15 mil. euro pentru un circuit turistic pe lacurile Foreasca şi Tei

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, are pe mână un buget anual de 1 mld. euro

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, are pe mână un buget anual de 1 mld. euro

Autor: Roxana Alexe, Iulian Anghel

23.10.2013, 20:47 945

Primăria Capitalei anunţă organizarea unei licitaţii pentru contractarea firmei care va amenaja un circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei, proiect în valoare de 20 mil. euro, un sfert din bani (5,2 mil. euro) fiind suportat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR). Anunţul a fost postat ieri pe www.e-licitatie.ro, alături de alte anunţuri de licitaţii ce vor fi organizate de primărie sau de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Primăria Generală a Municipiului Bucureşti are un buget anual de aproximativ 4,5 mld. lei (1 mld. euro), din care bugetul propriu este de aproximativ 3,8 mld. lei (850 mil. euro). În trimestrul al treilea veniturile primăriei au însemnat 80% din veniturile prognozate – a colectat 2,4 mld. lei, faţă de 2,8 mld. lei cât era prognozat pe primele nouă luni.

Contractul pentru executarea lucrărilor pentru amenajarea circuitului turistic pe lacurile Floreasca şi Tei – anunţat pe www.e-licitatie.ro - va fi încheiat în urma organizării unei licitaţii deschise şi va putea avea forma unei asocieri de mai multe firme.

Valoarea estimată a contractului este de 64,2 mil. lei (aproximativ 14,5 milioane de euro) fără TVA, se precizează în anunţ.

Potrivit anunţului, în cadrul acestui circuit gândit ca un proiect unitar se vor construi porturi (debar­cadere) începând cu insula Bordei, precum şi alte obiective de infrastructură turistică, şi se vor realiza, printre altele, lucrări de decolmatare a lacurilor Floreasca şi Tei, dar şi de reabilitare a apără­rilor de mal, urmând să fie realizate, de asemenea, amfiteatrele Floreasca şi Tei.

Contractul, fi­nan­ţat prin Progra­mul Operaţional Regio­nal 2007-2013 va avea durata de 17 luni începând de la data atribuirii.

Lucrările vor fi atribuite firmei care va oferi preţul cel mai scăzut, termenul li­mită pentru primirea ofer­telor sau a cererilor de participare fiind 28 noiem­brie, ora 10.00.

Licitaţia va fi organizată la sediul Primăriei Capitalei, ofertele primite urmând să fie deschise în 28 noiembrie, la ora 12.00. La jumătatea lunii februarie, primarul Sorin Oprescu şi vicepremierul Liviu Dragnea au semnat contractul de finanţare a proiectului ce presupune amenajarea unui circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei care va include porturi turistice, debarcadere, piscine, dar şi săli pentru activităţi culturale şi agrement.

Proiectul, realizat prin Pro­gramul Operaţional Regional - Axa prioritară 5, costă în total 88,3 mil. lei (20 mil. euro), din care asistenţa financiară nerambur­sabilă este de 23,5 mil. lei (5,2 mil. euro), Primăria Capitalei urmând să asigure restul bugetului necesar.

În cadrul acestui proiect vor fi amenajate şase porturi turistice, 12 de­barcadere pentru ambarcaţiunile mici de agrement şi ambarcaţiunile turistice, două amfiteatre cu câte 240 de locuri fiecare şi o sală polifuncţională cu o capacitate de 360 de locuri şi o suprafaţă de 260 metri pătraţi, dar şi trei piscine destinate agrementului şi trei pavilioane pentru activităţi culturale şi agrement.
 

Peste 35.000 euro pentru un concurs dedicat amenajării zonei Piaţa Matache

Tot ieri, PMB a anunţat pe www. e-licitatie.ro că intenţionează să plătească, în urma unei licitaţii deschise, peste 35.000 de euro pentru un concurs de soluţii dedicate revitalizării zonei „Piaţa Matache“.

Contractul de servicii de consultanţă pentru „Concurs de soluţii pentru amenajare zona Piaţa Matache“ are în vedere atât servicii de arhitectură, de inginerie, de amenajare urbană şi de arhitectură peisagistică, cât şi servicii conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică.

Valoarea estimată a contractului este de 158.950 de lei (aproximativ 36.125 de euro) fără TVA, care vor asiguraţi din bugetul local, se precizează în anunţ.

Scopul concursului de soluţii de urbanism sau design urban îl reprezintă crearea de amenajări în spaţiul public, care să favorizeze şi funcţiunea principală de piaţă agroalimentară, circulaţia pietonală, dar şi alte activităţi conexe ce pot aduce un plus de imagine zonei.

Hala Matache a fost demontată de municipalitate, în martie, pentru a face loc bulevardului Berzei-Buzeşti-Uranus.

 

Aproape 150.000 de euro pe un sistem de informare şi vot electronic pentru CGMB

De asemenea, PMB intenţionează să plătească, în urma unei licitaţii deschise, aproape 150.000 de euro pe un sistem de informare şi vot electronic pentru şedinţele consilierilor generali ai Capitalei, potrivit unui alt anunţ publicat pe www.e-licitatie.ro.

Contractul pentru furnizarea unui „Sistem de Informare şi Vot“ are în vedere implementarea unei „soluţii la cheie“ pentru informare, conferinţă şi vot electronic necesare desfăşurării şedinţelor Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Valoarea estimată a contractului este de 656.641 de lei (aproximativ 149.000 de euro) fără TVA.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO