Eveniment

Producatorii de BCA: Nu e corecta esalonarea datoriilor

Producatorii de BCA: Nu e corecta esalonarea datoriilor

Nicolae Dusu, presedintele Pro BCA

14.07.2009, 19:55 41

Asociatia Pro BCA, care controleaza 70% din piata de BCA (beton celular autoclavizat) si cuprinde cinci companii cu afaceri de circa 150 mil. euro pe piata de profil, afirma ca statul trebuie sa intensifice ritmul in care ia decizii de impulsionare a economiei si mai ales in sectorul constructiilor.
Nicolae Dusu, presedintele Pro BCA, sustine ca ar trebui stimulata plata impozitelor si taxelor la termen prin acordarea de bonusuri fiscale, avand in vedere ca bugetul trebuie administrat in favoare celor care asigura veniturile si nu in favoarea administratorilor.
„Nu este corect si echitabil ca statul sa acorde inlesniri, esalonari si scutiri de penalitati si majorari unor contribuabili care au antecedente fiscale. Este total inechitabil ca orice agent economic sa-si poata declansa procedura insolventei pentru ca pe aceasta perioada sa nu datoreze penalitati si majorari de intarziere", spune Dusu, care este presedintele Celco Constanta, unul dintre cei mai mari producatori de BCA.
Producatorii considera ca ar trebui eliminata prevederea legislativa prin care locuintele nationalizate cumparate de chiriasi nu pot fi instrainate timp de 10 ani de la preluare.

Ce propune Asociatia Pro BCA pentru relansarea economiei
1. Stimularea platii impozitelor si taxelor, prin acordarea de bonusuri fiscale.
2. Reducerea impozitului pe profit si inasprirea sanctiunilor pentru incalcarea legislatiei fiscale.
3. Restructurarea sectorului public prin diminuarea numarului de salariati.
4. Eliminarea barierei legislative prin care casele nationalizate cumparate de chiriasi nu pot fi instrainate 10 ani.
5. Inlaturarea pozitiei de monopol a furnizorilor de energie electrica si gaze naturale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO