Eveniment

Profitul Altria, propulsat de cresterea pretului tigarilor

26.01.2005, 00:00 17



Grupul american Altria, care detine cea mai mare companie producatoare de tutun din lume, este asteptata sa anunte cresterea profitului pentru trimestrul patru, dupa ce Phillip Morris a majorat pretul tigarilor in SUA, pentru prima data in ultimii doi ani, informeaza Bloomberg.



Profitul net a crescut cu aproximativ 4,3 procente, atingand 1,67 miliarde de euro, conform estimarilor analistilor. Veniturile, excluzand accizele la tutun, au crescut cu circa 3%, pana la 12,15 miliarde de euro. Presedintele executiv al Altria Louis Camilleri a retras pe 12 decembrie 2004 un discount de 65 de procente la principalele patru marci de tigari, inclusiv Marlboro, majorand efectiv pretul cu 10 centi.



Profiturile Altria au crescut in ultimele patru trimestre, iar Marlboro si-a majorat cota de piata. Ultima crestere de pret s-a inregistrat in aprilie 2002, inaintea numirii lui Camilleri la conducere. La sase luni dupa ce a preluat functia de presedinte, el a inceput reducerea preturilor la tigari prin acordarea de discounturi, pentru a mentine vanzarile amenintate de marcile concurente mai ieftine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO