Eveniment

Război în Ucraina 10 martie 2022

Război în Ucraina 10 martie 2022
11.03.2022, 00:03 84

China a refuzat să furnizeze companiilor aeriene ruse componente de aeronave

China a refuzat să furnizeze companiilor aeriene ruse componente de aeronave, a declarat joi un oficial al autorităţii aeriene ruse, citat de agenţiile de presă ruse şi preluat de Reuters. Companiile Boeing şi Airbus au oprit şi ele furnizarea de componente către ruşi. Sectorul aviatic rus este sub presiunea sancţiunilor occidentale, iar Ministerul de Externe din Rusia a avertizat că siguranţa zborurilor de pasageri este pusă în pericol.

 

Negocierile de pace nu s-au soldat cu progrese

Negocierile dintre miniştrii de externe rus, Serghei Lavrov, şi cel ucrainean, Dmitro Kuleba, mediate de Turcia nu s-au soldat cu progrese în sensul încetării confruntărilor militare în Ucraina. Ministrul ucrainean de externe a adăugat însă că negocierile vor continua.

 

Jumătate din populaţia Kievului a fugit din oraş de când a început războiul

Fiecare al doilea rezident din Kiev a părăsit oraşul de când a început războiul cu Rusia, a spus Vitali Kliciko, primarul oraşului. Mai există doar mai puţin de 2 milioane de locuitori acum în Kiev. Kievul a devenit o fortăreaţă, a spus primarul, citat de The Guardian.

 

Tancurile ruseşti au ajuns la marginea de nord-est a Kievului

Tancurile ruseşti erau joi la marginea de nord-est a capitalei ucrainene Kiev, pe care trupele ruse încearcă să o încercuiască după ce au intrat în suburbiile sale de la nord şi vest, transmite France Press. Soldaţii ucraineni au spus pentru France Press că au dus lupte grele noaptea trecută pentru a menţine controlul asupra ultimei porţiuni a autostrăzii către capitală, care este principala intrare dinspre nord-est.

 

Preşedintele rus Vladimir Putin se întâlneşte cu liderul belarus Aleksander Lukaşenko   

Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni, azi, la Moscova cu liderul belarus Aleksander Lukaşenko, transmite agenţia de ştiri Belta, citată de CNN. Lukaşenko şi Putin vor discuta despre dezvoltarea cooperării dintre Rusia şi Belarus, cooperarea economică sub presiunea sancţiunilor impuse ţărilor, precum şi situaţia din regiune.  Belarus este un aliat al Rusiei şi este folosit ca punct de lansare pentru trupele ruseşti în Ucraina.

 

Rusia a fost suspendată din Banca Reglementelor Internaţionale

Banca Reglementelor Internaţionale urmăreşte sancţiunile internaţionale împotriva Băncii Centrale a Rusiei şi nu va fi o cale de eludare a sancţiunilor, a declarat un purtător de cuvânt al BIS pentru CNN, joi. Accesul Băncii Centrale a Rusiei la toate serviciile, întâlnirile şi alte activităţi ale BIS a fost suspendat, a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO