Eveniment

Războiul din Ucraina. A început bătălia pentru Odesa

Războiul din Ucraina. A început bătălia pentru Odesa

Autor: Ramona Cornea

22.03.2022, 00:07 1646

Autorităţile din Odesa au transmis că armata rusă a atacat un număr de clădiri rezidenţiale din apropierea oraşului, în primul atac al ruşilor asupra portului de la Marea Neagră.

În Mariupol, atacul armatei lui Vladimir Putin continuă. Un deputat ucrainean a acuzat Rusia că încearcă să înfometeze cetăţenii din oraşul-port Mariupol pentru ca oraşul să se predea. Mariupol este o ţintă strategică cheie pentru armata rusă. Aproximativ 300.000 de oameni sunt captivi acolo, cu proviziile în curs de epuizare şi fără a putea primi ajutor.

În Sumî, o fabrică chimică avariată de bom­bar­damentele ruseşti a pierdut amoniac, conta­minând o zonă de 2,5 kilometri  în jurul instalaţiei, potrivit guvernatorului Sumî.

Bursa de valori de la Moscova s-a redeschis parţial după o suspendare de aproape o lună din cauza războiului din Ucraina, însă numai obligaţiunile emise de guvernul rus au putut fi tranzacţionate, ca parte a unei redeschideri treptate a pieţei, scrie BBC.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO