Eveniment

Războiul din Ucraina. ONU: Rusia arestează protestatari antirăzboi pe baza unei legislaţii vagi şi ambigue

Războiul din Ucraina. ONU: Rusia arestează protestatari...

Autor: Răzvan Botea

14.06.2022, 00:07 122

Arestarea arbitrară a protestatarilor antirăzboi din Rusia este îngrijorătoare, consideră comisarul ONU pentru drepturile omului, potrivit Mediafax. Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului Michelle Bachelet, a calificat drept „îngrijorătoare“ arestarea arbitrară a unui număr mare de protestatari antirăzboi în Rusia, potrivit CNN.

Preşedintele Klaus Iohannis participă marţi la Haga la reuniunea în format restrâns organizată de premierul Ţărilor de Jos şi premierul Danemarcei în pregătirea Summitului NATO, scrie Mediafax.

Ministerul Apărării din Ucraina a anunţat că peste 32.000 de militari ruşi au murit în război. De asemenea, ucrainenii susţin că ruşii au pierderi foarte mari în ceea ce priveşte echipamentele şi vehiculele militare.

Ruşii au înteţit atacurile asupra oraşului Severodonetsk, iar bombardamentele vizează şi uzina chimică în care se adăpostesc sute de civili, inclusiv copii, anunţă ucrainenii, informează Mediafax. Uzina chimică din Severodonetsk este vizată de „focuri intense ale artileriei“, a anunţat luni guvernatorul regional Serhiy Haidai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO