Eveniment

Războiul lui Putin din Ucraina trimite Finlanda în braţele NATO

Războiul lui Putin din Ucraina trimite Finlanda în...
13.05.2022, 00:08 152

Finlanda a declarat joi că intenţionează să solicite fără întârziere aderarea la NATO, în contextul în care invazia Rusiei în Ucraina remodelează securitatea europeană şi alianţa militară atlantică, scrie Reuters. 

► Finlanda trebuie să fie conştientă de responsabilitatea şi consecinţele aderării la NATO, a declarat joi Ministerul de Externe al Rusiei într-un comunicat de presă citat de CNN, adăugând că Rusia va fi „forţată“ să ia represalii dacă ţara se alătură alianţei.

► Uniunea Europeană propune să creeze „căi de solidaritate“ exclusiv pentru exportul de mărfuri agricole din Ucraina pentru a ajuta la reducerea blocajelor mărfurilor, blocaje care „ameninţă securitatea alimentară la nivel mondial“, a transmis Comisia UE printr-un comunicat de presă joi.

► Sancţiunile impuse Rusiei de Occident provoacă o criză mondială, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri pe probleme economice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO