Eveniment

Războiul nu face bine la business: Zara se pregăteşte să redeschidă magazinele din Ucraina pe care le-a închis brusc când a izbucnit războiul

Războiul nu face bine la business: Zara se pregăteşte...

Autor: Ştefan Stan

01.03.2024, 08:54 116

Zara se pregăteşte să redeschidă magazinele din Ucraina pe care le-a închis brusc când a izbucnit războiul, un moment de referinţă care subliniază noua normalitate fragilă a vieţii în mai multe oraşe, în ciuda conflictului cu Rusia, scrie FT. 

Inditex, proprietarul spaniol al Zara, a anunţat proprietarii locali că la începutul lunii aprilie va începe să redeschidă magazinele din Ucraina, unde închiderea lor timp de aproape doi ani a făcut ca acestea să devină puncte negre în centrele comerciale, altfel pline de viaţă.

Retailerul spaniol, cel mai mare grup de modă din lume în funcţie de vânzări, este cel mai important retailer global care se întoarce în Ucraina, unde magazinele sale erau cândva atracţia principală în multe centre comerciale. Dar este, de asemenea, unul dintre ultimii.

Retailerii, restaurantele şi barurile au început să îşi redeschidă treptat uşile în primăvara anului 2022. H&M, care avea opt magazine în Ucraina înainte de război, şi-a reluat activitatea în noiembrie 2023.

Greenpoint, un retailer polonez de modă, a anunţat în octombrie anul trecut că Ucraina va primi prima sa investiţie în afara ţării sale de origine. Acesta intenţionează să deschidă 20 de magazine la Kiev şi în unele oraşe din vestul Ucrainei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO