Eveniment

Recensământ cu peripeţii. Un recenzor a fost sechestrat la Focşani

Un recenzor a fost sechestrat la Focşani

Foto: Shutterstock

Autor: Mediafax

23.10.2011, 16:35 1003

Un recenzor din Focşani a fost sechestrat de un bărbat nemulţumit de explicaţiile referitoare la întrebările din formularele de recensământ, acesta fiind amendat de poliţişti cu 1.500 de lei.

Prefectul judeţului Vrancea, Sorin Hornea, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că incidentul a fost semnalat, sâmbătă seară, la 112, de către recenzorul şef. Ulterior, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie care l-a amendat pe bărbatul recalcitrant.

Formulare recensământ 2011: vedeţi aici la ce întrebări trebuie să răspundeţi

Prefectul a precizat că persoana care a provocat incidentul consumase băuturi alcoolice, scrie Mediafax.

"Acesta a fost singurul incident petrecut la recensământ. Persoana respectivă a fost sancţionată contravenţional, conform legii. Fac şi un apel către cetăţeni să aibă un comportament civilizat faţă de recenzor", a afirmat prefectul Sorin Hornea.

Bărbatul a fost amendat cu 1.500 lei pentru că nu l-a lăsat pe recenzor să plece din curtea sa.

Recensământul populaţiei şi locuinţelor a început joi şi se va desfăşura până în 31 octombrie, iar primele date vor fi făcute publice cel târziu la sfârşitul lunii ianuarie 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO