Eveniment

Remiză dramatică între Camerun şi Serbia la Cupa Mondială. Ambele echipe au avut avantaj pe tabelă

Remiză dramatică între Camerun şi Serbia la Cupa...

Autor: Rafael Hekman

28.11.2022, 14:25 126

Camerun – Serbia este poate meciul cu cea mai dramatică desfăşurare la Cupa Mondiale, după 9 zile de competiţie în Qatar. O victorie le era absolut necesară ambelor echipe, pentru a păstra şanse de calificare în optimi. S-a încheiat 3-3, ambele echipe având avantaj pe tabelă.

Serbia a dominat din primele minute şi, după două ocazii ale lui Mitrovic şi Zivkovic, primul nimereşte bara la a doua minge trimisă pe poartă, cu un şut din careu (min. 11).

Kunde aduce prima şansă de gol a camerunezilor, dar şutul său sub bară e respins la limită de portarul Milinkovic-Savic (min 23).

Primul gol a căzut în poarta sârbilor, după un corner în urma căruia mingea a ajuns în faţa porţii la fundaşul central Castelletto, are a marcat după devierea lui Nicolas N'Koulou (1-0, min 29).

Kunde are apoi şansa de a dubla avantajul, dar acelaşi Milinkovic-Savic se opune eficient.

În primul minut suplimentare de joc, Dusan Tadic a executat o lovitură liberă, la care Strahinja Pavlovic a reuşit să sară cel mai sus, trimiţând cu o lovitură cu capul de la distanţă direct în poartă, pentru 1-1.

Sergej Milinkovic-Savic a marcat apoi pentru 1-2, în minutul 45+3, cu un şut de la marginea careului, din pasa lui Andrija Zivkovic, stabilind scorul la pauză.

Acelaşi Zivkovic stă la originea golului 3 al sârbilor, după o acţiune colectivă foarte frumoasă, finalizată de Aleksandar Mitrovic în minutul 53.

Aboubakar intră în prim plan cu o acţiune periculoasă, blocată de Vanja Milinkovic-Savic, anticipând golul de 2-3, de peste un minut, anulat iniţial de arbitrul asistent pentru offside, dar validat ulterior, după consultarea sistemului VAR (min 63).

Peste alte 3 minute, Camerun a egalat prin Choupo-Moting, din pasa lui Aboubakar (3-3, min 63).

În ultima jumătate de oră s-a jucat în special la poarta africanilor, însă Serbia a tratat cu lejeritate câteva ocazii importante de a-şi adjudeca partida, care s-a încheiat la egalitate.

Cu câte un singur punct în grupă, ambele echipe trebuie să câştige acum ultimul meci pentru a îşi apropia calificarea, sarcină dificilă, care depinde şi de rezultatul celei de a doua partide de luni, dintre Brazilia şi Elveţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO