Eveniment

România a exportat servicii IT&C în valoare de peste 2 mld. euro în prima jumătate din 2018, cu 9% peste nivelul din 2017

România a exportat servicii IT&C în valoare de peste 2...

Autor: Alexandra Cepăreanu

27.08.2018, 18:10 258

„Aceste domenii de vârf contribuie cu 6% la formarea PIB-ului,  cu potenţial de 10% şi ar trebui să rămână o prioritate pentru politicieni“.

Exporturile de servicii IT&C au depăşit valoarea de 2 mld. euro în primele şase luni ale anului 2018, acestea fiind în creştere cu 9% faţă de perioada similară din 2017, arată datele Băncii Naţionale. În acelaşi timp, importurile de servicii IT&C au crescut cu 9,5%, până la 991 de milioane de euro. Prin urmare, excedentul comerţului exterior cu servicii IT&C a ajuns la peste 1 miliard de euro în primele şase luni, în creştere cu 9% faţă de perioada similară din 2017, arată datele BNR. 

„Această creştere se datorează unui cumul de fac­tori: creşterea economiei în ansamblul ei, subven­ţiile acordate pentru domeniul IT şi intrarea şi dezvoltarea unor mari jucători pe piaţa IT din ulti­mii trei ani din România“, a spus pentru ZF Răz­van Rada, general manager al HeadHunting IT, o firmă de recrutare specializată în domeniul IT.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO