Eveniment

România a avut investiţii străine de peste 4,8 mld. euro în primele 11 luni ale anului trecut. „Suntem în continuare atractivi pentru investitori, chiar şi cu creşterile de salarii. O problemă o reprezintă lipsa de predictibilitate“

Silviu Manolescu,  managing partner, BDO: Condiţiile fiscale, dar şi de altă natură, existente astăzi în România sunt atractive pentru investitori. Problema este că investitorul nu ştie dacă mâine va avea aceleaşi condiţii. Până la urmă, problema pe care şi-o pune investitorul este în ce măsură viitorul - pe termen scurt şi mediu - este predictibil. Şi având în vedere lucrurile care se anunţă uneori de pe azi pe mâine, e greu să caracterizezi mediul în România ca fiind un mediu predictibil. Altfel, nu există alte motive pentru a nu investi aici.

Silviu Manolescu, managing partner, BDO: Condiţiile fiscale, dar şi de altă natură, existente astăzi în România sunt atractive pentru investitori. Problema este că investitorul nu ştie dacă mâine va avea aceleaşi condiţii. Până la urmă, problema pe care şi-o pune investitorul este în ce măsură viitorul - pe termen scurt şi mediu - este predictibil. Şi având în vedere lucrurile care se anunţă uneori de pe azi pe mâine, e greu să caracterizezi mediul în România ca fiind un mediu predictibil. Altfel, nu există alte motive pentru a nu investi aici.

Autor: Adelina Mihai

15.01.2019, 17:00 1093

România a beneficiat de investiţii străine directe în valoare de 4,84 mld. euro în primele 11 luni ale anului trecut, în creştere cu 8,5% faţă de perioada similară a anului anterior, arată datele Băncii Naţionale.

„Noi nu am resimţit o creştere a numărului de cereri din partea investitorilor străini anul trecut, dar acesta nu reprezintă un barometru pentru întreaga economie. Încă se resimte o anumită incertitudine vizavi de ce modificări pot fi făcute, uneori destul de brusc, şi nu cred că există în momentul acesta un apetit deosebit pentru a investi în România. Toată lumea aşteaptă, se uită şi vede ce e de făcut. Cred că nu vor fi în perioada imediat următoare - mă refer la următoarele 6 luni - nişte investiţii semnificative, pentru că lumea stă încă în expectativă“, a spus Silviu Manolescu, managing partner al companiei de audit şi consultanţă BDO.

Potrivit datelor Băncii Naţionale, din to­talul investiţiilor străine directe de 4,84 mld. euro din primele 11 luni ale anului trecut,  în creştere 8,5% faţă de anul anterior, participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au fost de 3,77 mld. euro, iar creditele intragrup au înregistrat o valoarea netă de 1,07 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO