Eveniment

România subdezvoltată: Peste jumătate din populaţie trăieşte în case neracordate la sisteme de canalizare

România subdezvoltată: Peste jumătate din populaţie...

Autor: Iulian Anghel

19.07.2016, 00:07 980

În vreme ce România a pierdut 1,7 miliarde de euro în programul Operaţional Mediu 2007 - 2013 des­tinat extinderii reţele­lor de cana­li­zare, de epu­rare a apelor uzate sau de ecologizare a gro­pilor de gunoi, sub ju­mătate din populaţia României be­neficiază, la peste un sfert de secol de la că­derea comunismului, de acces la reţele de canalizare.

Potrivit datelor pu­bli­cate ieri de Institutul Naţional de Statistică, la finalul lui 2015 doar 47,7% din populaţia României locuia în case racordate la sistemele de canalizare. Şi mai puţini au fost aceia care au be­neficiat de locuinţe racordate la siste­mele de canalizare prevăzute cu staţii de epurare – 45,7% din totalul popu­laţiei.

Datele arată clar că, de fapt, nici oraşele nu sunt racordate în în­tre­gime la reţeaua de canalizare de vre­me ce, potrivit statisti­cilor, 54% din locui­to­rii României trăiesc la oraşe şi 46% în comu­ne şi sate.

Pentru compara­ţie, potrivit date­lor Eurostat, 99% dintre rezidenţii olandezi, 99% dintre germani, 95% dintre austrieci, 82% dintre francezi sau 65% dintre polonezi beneficiază de case racordate la sistemele de canalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO