Eveniment

Scandalul cărnii de cal se reîntoarce în România: în vizor, „o companie mare din sud”

Scandalul cărnii de cal se reîntoarce în România: în vizor, „o companie mare din sud”

Mediafax Foto

Autor: Liviu Iancu

01.03.2013, 00:00 186

O companie mare din România intră în vârtejul bănuielilor privind exportul de carne de cal etichetată drept carne de vită după ce Autoritatea pentru alimentaţie publică din Grecia a anunţat miercuri că a descoperit ADN de carne de cal în mostre prelevate din pachete de carne congelată importate din România sub eticheta "vită". Ministrul agriculturii Daniel Constantin a precizat ieri că firma bănuită că ar fi exportat carne de cal etichetată ca fiind de vită în Grecia este o unitate mare de producţie din sudul României, dar nu a dat detalii.

El a mai spus că Ministerul Agriculturii are deja toate informaţiile cu ieşirile din ţară pentru acea firmă şi toate loturile, aşteptând de la autorităţile elene date despre lotul respectiv, pentru a vedea dacă informaţiile se suprapun şi dacă într-adevăr carnea respectivă a plecat din România etichetată greşit.

"Dacă lucrul acesta se întâmplă (să fi etichetat greşit carnea - n. red.), cu siguranţă vom pedepsi în conformitate cu legea, foarte dur. Este vorba până la urmă de imaginea industriei", a spus ministrul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24