• Leu / EUR4.7536
  • Leu / GBP5.4061
  • Leu / USD4.3072
Eveniment

Secretarul de stat Paula Pîrvănescu şi Ministerul pentru Mediul de Afaceri au discutat cu OCDE perspectiva aderării României la organizaţie

Secretarul de stat Paula Pîrvănescu şi Ministerul pentru Mediul de Afaceri au discutat cu OCDE perspectiva aderării României la organizaţie

Autor: Dragoş Dinu

19 iun 2019 224

Secretarul de stat Paula Pîrvănescu a discutat miercuri la Bucureşti cu reprezentanţi ai Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică perspectiva aderării României la OCDE, ca membru cu drepturi depline, potrivit unui comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri şi Antreprenoriat. 

Oficialii organizaţiei se află la Bucureşti pentru a face o evaluare a impactului reformelor structurale asupra productivităţii şi competitivităţii economiei româneşti.

Oficialii OCDE şi reprezentanţii Ministerului pentru Mediul de Afaceri şi Antreprenoriat au discutat despre importanţa corelării politicilor guvernamentale cu realităţile economice, în vederea îmbunătăţirii climatului investiţional şi a obţinerii unei dezvoltări durabile, bazate pe productivitatea şi competitivitatea companiilor româneşti, se arată în comunicat.

„Suntem încredinţaţi că integrarea ţării noastre va aduce o contribuţie valoroasă acestei structuri. Priorităţile OCDE privind promovarea reformelor structurale sunt în deplină concordanţă cu interesele României”, a spus oficialul român, care a amintit, totodată, că România cooperează deja cu Organizaţia în cadrul mai multor grupuri de lucru pe întreprinderi mici şi mijlocii şi antreprenoriat”, a spus Paula Pîrvănescu.

Paula Pîrvănescu a prezentat reprezentanţilor OCDE demersurile Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat de susţinere a creşterii economice prin stimularea dezvoltării mediului de afaceri, atât prin programele de susţinere a IMM-urilor (Programul de internaţionalizare, programul Start-Up Nation, programul de microindustrializare), cât şi prin diferite alte structuri de suport al afacerilor, ca incubatoarele şi acceleratoarele de afaceri, clusterele inovative, centrele de inovare, parcurile industriale şi tehnologice. Legea prevenirii, legea privind parteneriatul public-privat, legea incubatoarelor au fost, la rândul lor, supuse atenţiei delegaţiei Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Menţinerea trendului ascendent al investiţiilor străine rămâne, de asemenea, o prioritate a Executivului român, secretarul de stat Pîrvănescu informând, cu acest prilej, asupra obiectivului de promovare a proiectelor româneşti de investiţii strategice în parteneriat public-privat selectate de guvernul român.

Aderarea României la OCDE este un obiectiv strategic al politicii externe române, inclus în actualul program de guvernare. România şi-a depus oficial candidatura pentru aderarea la OCDE cu ocazia exerciţiilor anterioare de extindere, respectiv în aprilie 2004 şi noiembrie 2012 şi a reînnoit-o în 2016 şi 2017.

Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7536
Diferență: 0,1348
Ieri: 4.7582
Azi: 4.3072
Diferență: -0,453
Ieri: 4.3186
Azi: 5.4061
Diferență: 1,5802
Ieri: 5.4003
Azi: 4.3279
Diferență: -0,604
Ieri: 4.3262