Eveniment

Secretarul general al NATO despre preşedintele Rusiei: Putin foloseşte iarna ca armă în războiul împotriva Ucrainei şi încearcă să distrugă infrastructura de gaze şi sistemul de energie electrică al ţării vecine

Secretarul general al NATO despre preşedintele Rusiei:...

Autor: Mediafax

28.11.2022, 18:25 175

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spune că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, foloseşte iarna ca „armă în războiul împotriva Ucrainei” şi încearcă să distrugă infrastructura de gaze şi sistemul de energie electrică al ţării vecine.

Întrebat în conferinţa de presă de la Bucureşti, ce informaţii are despre faptul că Rusia ar urma să aibă noi atacuri asupra oraşelor din Ucraina, Jens Stoltenberg a spus că Putin foloseşte iarna ca pe „armă de război”.

„Preşedintele Putin încearcă să distrugă sistemul de alimentare cu energie electrică, infrastructura de gaze şi serviciile de bază pentru populaţia Ucrainei. Preşedintele Putin încearcă să folosească iarna ca pe o armă în războiul împotriva Ucrainei. Este un lucru îngrozitor şi trebuie să fim pregătiţi pentru alte atacuri în continuare”, a spus secretarul general al NATO.

De asemenea, Stoltenberg a spus că aliaţii NATO şi-au sporit sprijinul pentru Ucraina cu sisteme suplimentare de apărare antiaeriană.

„Se furnizează asemenea sisteme care pot face faţă ameninţărilor puse de diverse tipuri de drone dar şi rachete balistice, rachete de croazieră. Mă aştept ca unul din mesajele de la ministeriala de Externe de la Bucureşti va fi encesitatea de a spori şi mai mult furnizarea de sisteme antiaeriene, dar şi de piese de schimb, pregătire şi muniţie pentru diversele sisteme antiaeriene, pentru că trebuie să ajutăm Ucraina să se apere împotriva acestui tip groaznnic de război”, a mai spus Stoltenberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO