Eveniment

Sectorul 4 după proteste: mobilierul urban, coşurile de gunoi, jardinierele şi spaţiul verde, distruse. GALERIE FOTO

Sectorul 4 după proteste: mobilierul urban, coşurile de gunoi, jardinierele şi spaţiul verde, distruse. GALERIE FOTO

Sectorul 4 după proteste

Autor: Cristina Rosca

16.01.2012, 12:38 711

Protestele care au avut loc în noaptea de duminică spre luni în Capitală, unele dintre cele mai dure din ultimii ani în România, au provocat pagube în sectorul patru, fiind distrus mobilierul urban şi spaţiul verde. Valoarea pagubelor din sectorul patru este de 40.000 de lei.

Reprezentanţii Primăriei sectorului patru au declarat că o parte dintre protestatari au trecut la vandalizarea şi arderea întregului mobilier urban de pe bd. Dimitrie Cantemir, până în intersecţia acestuia cu bd. Mărăşeşti (zona Budapesta). 30 de recipiente de colectare a deşeurilor au fost desprinse din suporţii de susţinere, 10 jardiniere au fost răsturnate şi ulterior incendiate. Întregul spaţiu verde, plantele perene tip 4 anotimpuri şi arborii tineri, recent sădiţi în aliniamentul stradal, au fost distruse.

"Nu au "scăpat" nici popicii metalici de delimitare a benzilor de circulaţie, gardurile metalice care protejau spaţiul verde, acestea, cât şi 2 metri liniari de bară metalică inox din jurul fântânii arteziene de la intersecţia Budapesta fiind smulse şi aruncate pe carosabil. Tot pe carosabil a fost împrăştiat şi pământul din jardiniere", se arată într-un comunicat de presă al primăriei.

"Ne va lua cel puţin două luni pentru a remedia efectele neplăcute ale actelor de vandalism din această seară, însă, cel mai trist este că, în loc să continuăm amenajarea altor zone din sector, va trebui să investim în refacerea acesteia.", a declarat Cristian Popescu - Piedone, primarul sectorului 4.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels