Un studiu prin care se va stabili cum se va dezvolta infrastructura de transport intermodal la Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca va fi făcut în cadrul unui proiect cofinanţat cu două milioane de euro din fonduri europene, având ca scop integrarea transportului aerian cu cel feroviar şi rutier Directorul Aeroportului Internaţional din Cluj-Napoca, David Ciceo, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că la instituţie se va face un studiu pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă, transmite corespondentul Mediafax.
El a spus că printre obiective sunt stabilirea necesităţii şi oportunităţii construirii unei platforme de operare aeronave şi unei platforme de cale ferată, unui terminal cargo şi unei platforme de staţie de cale ferată pentru transportul de persoane. "Studiul se face în cadrul unui proiect cofinanţat cu două milioane de euro din fonduri europene. Scopul proiectului este integrarea transportului aerian cu cel feroviar şi rutier, iar UE ţine mult la transportul intermodal. Prin realizarea acestei investiţii se va prelua pe cale aeriană traficul de marfă pentru zona de nord-vest a ţării", a spus Ciceo.
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, la rândul său, că proiectul de transport intermodal va conecta infrastructura rutieră şi cea feroviară de viitorul terminal cargo. "Este un proiect de viitor. Fără dezvoltarea Aeroportului Internaţional, Clujul nu va putea spune că este capitala euroregiunii de nord-vest şi nici poarta de intrare a Transilvaniei", a spus Uioreanu. Reprezentanţii aeroportului au precizat că în 25 februarie se vor depune proiectele pentru licitaţia de realizare a studiului, la care vor depune oferte şi firme din străinătate.