Eveniment

Telegondola de la Vulcan, investiţie de 33 milioane lei, s-a oprit din funcţiune timp de 30 de minute chiar în ziua inaugurării

Autor: Mediafax

04.02.2011, 18:04 40

Telegondola de la Vulcan, judeţul Hunedoara, care a fostinaugurată vineri de ministrul Turismului Elena Udrea dupăinvestiţii de 33 milioane lei (valoare fără TVA), s-a oprit dinfuncţiune, timp de aproximativ 30 de minute, iar mai multe persoanecare voiau să urce au rămas blocate, informează Mediafax.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a participat, vineri, alăturide sute de persoane din Valea Jiului, la inaugurarea celei mai mariinvestiţii realizate după anul 1990 în zonă, o telegondolă careface legătura între municipiul Vulcan şi Pasul Vâlcan.

După ce ministrul a apăsat butonul de pornire al telegondolei,telegondola s-a oprit din funcţiune, oamenii care încercau să urceîn Pasul Vâlcan rămânând suspendaţi în gondole. După aproximativ 30de minute, telegondola a fost repusă în funcţiune.

Ministrul Elena Udrea a aşteptat în Pasul Vâlcan repornireatelegondolei, după care s-a urcat într-o gondolă pentru a coborî depe munte.

Echipele tehnice spun că, cel mai probabil, defecţiunea a apărutdin cauza unui senzor. Echipele de intervenţie au identificatsenzorul defect şi au resetat întreaga instalaţie. Specialiştiispun că numărul mare de turişti într-o singură gondolă şi faptul căaceştia nu au călătorit pe scaune a condus la producereadefecţiunii. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO