Eveniment

Ţiriac, despre problemele României: Suntem amorfi şi am greşit orientându-ne exclusiv către Vest

Ţiriac, despre problemele României: Suntem amorfi şi am greşit orientându-ne exlusiv către Vest

Autor: Mediafax

06.03.2011, 12:42 218

România a devenit o ţară "liniştită", despre care nu maivorbeşte nimeni, iar una dintre greşelile majore din ultimiidouăzeci de ani a fost orientarea exclusivă către Vest, fiindignorate China, Rusia şi alţi parteneri tradiţionali, a afirmatomul de afaceri Ion Ţiriac în cadrul emisiunii "După 20 deani" transmisă duminică la Pro TV, citat de Mediafax.

" Am ajuns amorfi. Nu mai discută nimeni de noi. Am fost latârgul de automobile acum două zile, am fost invitat la o cină cu50 de oaspeţi, începând de la domnul Peugeot, domnul Porsche,domnul Cartier, toţi care erau acolo: «Uite ce ţară liniştităaveţi! Nu se mai vorbeşte de ea» ", a declarat Ţiriac.

El a adăugat că o ţară nu trebuie să se izoleze, ci să dezvolterelaţiile internaţionale, atât la nivel politic, cât şi la nivel deafaceri.

"Există o treabă care la noi se numeşte trafic de influenţă, iarpe peste tot în lume se numeşte lobbying. Există o treabă care lanoi ar trebui să se numească relaţii internaţionale, iar laceilalţi se numesc călătorii normale. Nu se poate să nu ai orelaţie cu omonimul tău, sinonimul tău, sau cum vreţi să-i spuneţi,omul de pe partea cealaltă, la Londra, la Paris sau la Madrid,pentru că altfel trăieşti şi te izolezi", a spus Ţiriac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO