Eveniment

Tragedia din Muntenegru - cea mai mare daună de răspundere civilă pe vătămări corporale înregistrată vreodată în România. Ce companie o va plăti? VIDEO

Autor: Cătălina Butan

25.06.2013, 11:48 21608

“Toate circumstanţele reunite arată că va fi cea mai mare daună de răspundere civilă pe parte de vătămări corporale care s-a înregistrat în România vreodată”, a declarat astăzi la ZF Live, Valentin Ţuca, CEO al companiei de brokeraj AON, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa de asigurări din România.

Cine sunt proprietarii autocarului din tragicul accident

"Din informaţiile preliminare asiguratorul este Omniasig. Poliţa RCA o deţine proprietarul autovehicului. Pe lângă aceasta ar trebui să intre în funcţiune asigurarea de călătorie a pasagerilor, care are de asemenea anumite limite şi asigurarea de răspundere a transportatorului, separată de răspunderea civilă", a mai spus Ţuca.

Plafonul maxim pentru despăgubirile pentru vătămări corporale pe poliţele RCA este de 5 milioane de euro în timp ce pentru daunele materiale, de 1 milion de euro, a explicat Ţuca.

“Din păcate vorbim de asigurări mai mult în astfel de momente. Firesc ar fi să nu aşteptăm să ni se întâmple astfel de evenimente pentru a ne uita la necesitatea de asigurări”, a mai spus Ţuca.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO